Aperitive si digestive Aperol

1 Articol

pe pagină
Setați descendent
  1. In stoc Aperol
    Aperol
    Rating:
    0%
    De la 47,71 RON

1 Articol

pe pagină
Setați descendent

Despre Aperol

Aperol este o bautura ieftina, incadrata in categoria aperitivelor. Compania Barbieri din Padova, Italia, este cea care pentru prima data a produs aceasta bautura originala, care are printre componentele de baza portocala amara, gentiana, rubarba si cinchona.

Astazi, Aperol este produsa de compania Campari, fiind una dintre bauturile esentiale aflate in portofoliul acesteia. Reteta, desi necunoscuta in totalitate, a ramas neschimbata inca de la momentul aparitiei bauturii pe piata si pana in prezent, bucurandu-se de o imensa popularitate in randul cunoscatorilor. Desi Aperol fost creata in anul 1919, acest aperitiv a devenit cunoscut in Italia mult mai tarziu, odata cu cel de-al Doilea Razboi Mondial, datorita aromei sale dulce-amarui, concentratiei mici de alcool din reteta, dar si utilizarii acesteia in tot felul de combinatii, care dau nastere unor cocktailuri delicioase.

Gustul si aroma Aperol se aseamana foarte mult cu cele ale Campari. Cu toate acestea, Aperol are un continut de alcool de 11%, mai putin decat jumatate din cantitatea de alcool continuta de bitterul Campari si, de asemenea, un pret mai mic. Aperol si Campari au acelasi continut de zahar, insa aroma Aperol este mai putin amaruie decat cea a bitterului Campari. In plus, culoarea rosu aprins a bitterului Campari este mult mai intensa decat cea a aperitivului Aperol, pe care il gasesti intr-un depozit de bauturi, la pret mic.

Desi aperitivul Aperol nu a participat in mod constant la competitii dedicate bauturilor din categoria aperitivelor, cu toate acestea a fost premiata in doua recente ocazii. Astfel, in anul 2007 Wine Enthusiast a oferit bauturii Aperol un punctaj situat intre 90-95 puncte in categoria sa, in timp ce in anul 2010 si in anul 2012, San Francisco World Spirits Competition a oferit aperitivului Aperol medalia de aur, cea mai inalta distinctie din concurs.

Aperol este o bautura solara, vibranta, extrem de versatila, savuroasa si ieftina, care exprima fidel spiritul si atmosfera italiana, caracterizate prin buna dispozitie, putand fi consumata in diferite combinatii de cocktailuri inainte de masa sau seara.

Aperol - O bautura care se preteaza la combinatii

Cel mai cunoscut si savuros dintre cocktailurile avand ca ingredient principal aperitivul Aperol este Aperol Spritz a carui reteta contine prosecco (75 ml – 3 parti), Aperol (50ml – 2 parti) si apa minerala (1 parte), servit in mod traditional intr-un pahar de vin, impreuna cu cateva cuburi de gheata si o felie de portocala. Aperol Spritz a devenit o bautura extrem de populara in preajma anilor 1950 si a fost caracterizata ca fiind bautura perfecta pentru ocazii sociale. In anul 2012, Aperol Spritz a fost inscrisa in Guinness World Record primind premiul pentru cel mai mare toast cu Aperol Spritz, ocazie cu care mai mult de 2.600 de oameni s-au intalnit in Piazza San Marco din Italia si au contribuit la obtinerea recordului mondial.

Retete de cocktailuri

Cocktail Sweet Kiss

Ingrediente pentru 4 portii: 16 cl de Aperol, 4 cl de sirop caramel, 16 cl de suc de lamaie, 4 cl de sirop de limete, 36 cl de suc de portocala, gheata zdrobita, cateva felii de limete, cateva cuburi de gheata, felii de limeta.

Mod de preparare: Se pun intr-un shaker Aperolul cu sucul de lamaie, siropul de limete, siropul caramel, sucul de portocale si 4 linguri de gheata zdrobita si se amesteca bine. Rezultatul se toarna apoi in pahare, printr-o sita si se adauga cateva cuburi de gheata. Paharele se orneaza cu felii de limeta.

Cocktail Aperol Sour

Ingrediente: 24 cl de Aperol, 16 cl de suc de lamaie, 4 cl de sirop caramel, 4 linguri de gheata zdrobita, cateva cuburi de gheata, felii de lamaie, cirese.

Mod de preparare: Se pun intr-un shaker Aperol, suc de lamaie, sirop caramel si cele 4 linguri de gheata zdrobita si se amesteca bine. Licoarea se toarna in pahare, tot printr-o sita, si se adauga cateva cuburi de gheata. Cocktailul se orneaza cu felii de lamaie, cirese si paie decorative.

Cocktail Red Sunset

Ingrediente: 16 cl de coniac, 8 cl de aperol, 8 cl de sirop de grenadine, 4 cl de suc de lamaie, 16 cl de suc de portocale rosii, 32 cl de suc de portocale galbene, 4 linguri de gheata zdrobita, cateva cuburi de gheata, cirese de cocktail, bucati de portocale.

Mod de preparare: Se amesteca intr-un shaker coniacul cu Aperol, sirop de grenadine, suc de lamaie, portocale rosii si portocale galbene si 4 linguri de gheata zdrobita. Bautura se toarna apoi in pahare, printr-o sita, si se adauga cateva cuburi de gheata. Pharele se orneaza cu bucati de portocale si cirese de cocktail.