Lichior Campari

1 Articol

pe pagină
Setați descendent
  1. In stoc Campari
    Campari
    Rating:
    100%
    De la 63,31 RON

1 Articol

pe pagină
Setați descendent

Despre Campari

Campari este o bautura aperitiv care face parte din categoria lichiorurilor detinuta in prezent de Campari Group, avand o istorie de 156 de ani in productia si distributia de bauturi spirtoase, vinuri si bauturi fine. Datorita aromei sale amarui, producatorii Campari spun despre aceasta bautura ca este un veritabil bitter.

Istoria acestui bitter extrem de cunoscut si apreciat la nivel international incepe inca din anul 1860, cand italianul Gaspare Campari a inventat reteta bauturii care ii poarta numele. Formula Campari, care include mai mult de 60 de ingrediente naturale printre care ierburi amare, condimente, scoarta de copac, coji de fructe macerate, a ramas de-a lungul timpului un secret bine tinut ascuns si transmis din generatie in generatie pana in prezent.

Diferitele plante si ierburi sunt macerate timp de 14 zile, in alcool neutru de 32°. Apoi se amesteca in rezervoare mari de 1.000 de litri cu apa distilata pentru a obtine o infuzie la care se adauga sirop de zahar. La final se adauga esenta de mandarina amara de Sicilia, pentru a obtine aroma tipica a Campari. Gustul dulce - amarui avand o nota picanta dat de combinatia de ierburi aromatice si fructe macerate in alcool si culoarea rosu aprins sunt cele doua elemente ce confera bitterului distinctivitate, facand din Campari o bautura plina de personalitate si imposibil de confundat. Potrivit retetei initiale, culoarea rosu a bitter-ului Campari era data in urma folosirii unui colorant natural de carmin obtinut printr-un procedeu care presupunea zdrobirea cochiliilor de insecte.

In anul 2006, Gruppo Campari a renuntat sa mai foloseasca carminul in procesul de productie al bitterului Campari.

Prima unitate de productie a bauturii Campari a fost deschisa in anul 1904, in localitatea Sesto San Giovanni, langa Milano, Italia. Sub conducerea lui Davide Campari, fiul lui Gaspare Campari, compania a inceput sa exporte bautura, in primul rand la Nisa, in inima Rivierei franceze, iar mai apoi la nivel international.

Renumele de care a ajuns sa se bucure de-a lungul timpului face ca in prezent bitterul Campari sa fie comercializat in peste 190 de tari. Biterul Campari contine 25% alcool si este distribuit in sticle avand un volum de 0,7 L. Poate fi servit impreuna cu apa minerala. De exemplu, in Italia, Campari este amestecat cu apa minerala si este vandut in sticle denumite Campari Soda, avand un continut de 10 % alcool.

Totodata, bitterul Campari este ingredientul esential pentru cocktailurile Negroni, Garibaldi, Americano, Il Palio, Venetian Cup, Santorini Sunrise, Campari Sanguinea. 

Reţete de cocktailuri

Cocktail Negroni

Ingrediente: 25 ml Campari, 25 ml gin, 25 ml vermut italian rosu, 5 ml suc de portocala si 5 cuburi de gheata.

Mod de preparare: Se amesteca bine ingredientele, intr-un pahar special, cu o lingurita cu coada lunga. Se serveste intr-un pahar cilindric, jos. 

Cocktail Garibaldi

Ingrediente: 40 ml Campari, 80 ml suc de portocala, o felie de portocala rosie, 2-3 cuburi de gheata.

Mod de preparare: Se omogenizeaza Campari cu sucul de portocala direct in paharul de servire, apoi se adauga cuburile de gheata. Se serveste intr-un pahar inalt, cilindric, ornat cu o jumatate de felie de portocala. 

Cocktail Americano

Ingrediente: 50 ml Campari, 50 ml vermut rosu, 10 ml suc de lamaie, cuburi de gheata, sifon, o spirala din coaja de portocala.

Mod de preparare: Se amesteca toate ingredientele, in afara de coaja de portocala, intr-un pahar de amestec, in care s-au adaugat anterior cuburi de gheata. Se serveste in pahare scunde, cilindrice, ornate cu o spirala din coaja de portocala.