Tequila

Articolele 1-12 din 19

Pagină
pe pagină
Setați descendent
  1. In stoc Patron Tequila Anejo
    Patron Tequila Anejo
    Rating:
    93%
    De la 244,19 RON
  2. In stoc Patron Tequila Reposado
    Patron Tequila Reposado
    Rating:
    93%
    235,14 RON
  3. In stoc Patron Tequila Silver
    Patron Tequila Silver
    Rating:
    100%
    235,14 RON
  4. In stoc Olmeca Silver
    Olmeca Silver
    Rating:
    100%
    59,20 RON
  5. In stoc Olmeca Gold
    Olmeca Gold
    Rating:
    97%
    59,20 RON
  6. In stoc Sauza Silver
    Sauza Silver
    Rating:
    100%
    69,45 RON
  7. In stoc Sauza Gold
    Sauza Gold
    Rating:
    100%
    74,59 RON
  8. In stoc Jose Cuervo Silver
    Jose Cuervo Silver
    Rating:
    100%
    59,29 RON
  9. In stoc Jose Cuervo Gold
    Jose Cuervo Gold
    Rating:
    100%
    60,98 RON
  10. In stoc Sierra Silver
    Sierra Silver
    Rating:
    0%
    63,70 RON
  11. In stoc Olmeca Coffee
    Olmeca Coffee
    Rating:
    0%
    59,10 RON
  12. Nu este in stoc Patron Gran Burdeos
    Patron Gran Burdeos
    Rating:
    0%
    2.432,84 RON

Articolele 1-12 din 19

Pagină
pe pagină
Setați descendent

Despre tequila

Tequila este o bautura alcoolica originara din Mexic, obtinuta din capatanile de agava albastra, o plata inrudita cu crinul. Numele stiintific al plantei este Agave tequilana Weber var. Azul, dar mexicanii o numesc piñas. Aceasta se recolteaza manual, de catre oameni cu experienta, indemanare si multa rabdare, deoarece o capatana de agava se parguieste in 8-10 ani, timp in care acumuleaza un continut de zahar de cel putin 24%. Odata colectate, piñas sunt taiate in bucati si bagate in cuptoare timp de 72 de ore. Apoi, capatanile de agava sunt zdrobite si se extrage sucul, care e diluat cu apa si lasat la fermentat.

Istoria tequilei

Putine lucruri reprezinta cultura mexicana mai bine decat tequila, insa istoria acestei bauturii este destul de incerta. Specialistii sustin ca licoarea se prepara in apropierea orasului Tequila, din Mexic, cu mult timp inainte de sosirea conchistadorilor spanioli, in 1520. Insa atunci bautura se numea"octal" si era fabricata la nivel local. De-abia din secolul al XVIII-lea, tequila a inceput sa fie produsa la nivel industrial, dupa ce colonistii spanioli au inceput sa distileze octalul si lichidul rezultat a devenit foarte popular printre localnici. José Cuervo este primul producator oficial, el obtinand in 1758, tocmai de la regele Spaniei, dreptul de a cultiva plantele, de a fabrica si de a comercializa faimoasa bautura.

In timpul revolutiei din Mexic, de la inceputul secolului al XX-lea, tequila a devenit un simbol al identitatii nationale. Un alt moment important in istoria acestei bauturi a fost perioada prohibitiei, cand a fost interzis importul de bauturi alcoolice din Mexic in Statele Unite. In acea perioada, notorietatea ei a crescut foarte mult, devenind un motiv de mandrie pentru mexicani. In jurul tequilei, exista numeroase legende romantate, iar reputatia ei este de partener de nadejde al petrecaretilor.

Tequila a devenit o denumire de origine controlata in1944, atunci cand guvernul din Mexic a decretat ca doar alcoolul distilat din agave albastre in statul Jalisco poate purta aceasta denumire. Orice licoare care e facuta 100% din agave trebuie imbuteliata in Mexic, iar pe eticheta trebuie sa se specifice „Hecho en Mexico“. Exista si varianta de tequila mixto, mai ieftina, care poate fi exportata in vrac si imbuteliata oriunde in lume, ea avand doar 51% alcool de agave.

O tequila de cea mai buna calitate, pe care o gasesti la un pret mai piperat, este maturata in butoaie de stejar, in care s-au aflat anterior whisky sau brandy. Perioada de invechire este de obicei de pana in 4-5 ani, dar exista si tequila premium, care sta mai mult in butoaiele de stejar din depozit.

Cum se bea tequila

Exista o intreaga arta de servire a acestei bauturi mexicane. Ea se poate bea simpla sau ca ingredient in cocktailuri. Daca o bei simpla, mai intai, trebuei sa pui sare pe mana, intre degetul mare si aratator. Lingi sarea si dai peste cap shotul de tequila. Apoi, trebuie sa musti din felia de lamaie sau lime. Poti repeta acest procedeu de cate ori doresti sau de cate ori poti duce. Un alt mod de servire a tequilei, fara niciun alt adaos, este intr-un pahar in forma de lalea, cu gura stramta si baza groasa, asemanator celui pentru servirea coniacului sau whisky-ului.

Cel mai cunoscut cocktail cu tequila este margarita. Pentru a-l obtine, trebuie sa amesteci tequila, cointreau si suc de lime intr-un shaker cu gheata, pana se raceste foarte mult. Intre timp,uzi marginea unui pahar de cocktail cu suc de lime si il asezi intr-un praf de sare pana se lipeste si face guler. Lichidul din shaker se toarna in acest pahar si se decoreaza cu o jumatate de felie de lime.