Cinzano Rosso

De la 29,39 RON
Mai multe informații
Nu este in stoc
Producător Cinzano
Țara de origine Italia
Alcool 15%
Recipient Sticla
Ambalaj Fara
Cod produs
PP123520

Variante

Bitter si Vermut Cinzano Rosso 0.75 Litri
CINZANO ROSSO 0.7 Litri
Nu este in stoc
Cod produs: BS CINZANO ROSSO 0.7L 14.4%
29,39 RON
Bitter si Vermut Cinzano Rosso 1 Litru
CINZANO ROSSO 1 Litru
Nu este in stoc
Cod produs: BS CINZANO ROSSO 1L 14.4%
38,33 RON

Despre

Cinzano Rosso a fost creat folosind plante aromate din Alpii Italiei, reteta adunand la un loc 35 de ingrediente, inclusiv maghiran, cimbru si coada-soricelului. Devenit celebru, vermutul rosu a fost supranumit ”vermutul de Torino”, fiind una din bauturile preferate de burghezia din Torino.

Spre sfarsitul anului 1700, Cinzano Rosso devine bautura burgheziei din Torino. De-a lungul timpului, aceasta licoare a avut mai multe versiuni, care au imbogatit si actualizat oferta actuala. Din 1999, brandul Cinzano este o parte a Gruppo Campari. De un rosu inchis, bautura are un buchet de arome catifelate, printre care se disting vanilia, pomusoarele rosii si notele florale, cu un finis de plante si vin. Gustul initial este scaldat in note florale, continuand cu notele amare de pelin, dar si de caramel, incununate de un lung finis care staruie.

Cinzano Rosso este un vermut cu arome intense, dar delicioase. E o bautura complexa, plina de emotie si indrazneala, comercializata la un pret foarte bun numai pe Bauturi.ro. In prezent, acesta este unul dintre cele mai populare vermuturi, atat in Europa, cat si pe plan mondial. Este perfect pentru cocktailuri, datorita gustului delicat, mai ales in combinatie cu limonada sau cu suc de fructe. Amestecul simplu de Cinzano Rosso si suc de mere, cu un varf de cutit de scortisoara, este absolut delicios. Bineinteles, acest vermut dulce si parfumat cu arome de citrice si fructe de padure poate fi consumat si sec sau amestecat cu putina apa minerala. Important este sa-l servesti mereu rece.

In Italia, Cinzano Rosso se bea in trei moduri:

-        ca aperitiv. Bautura isi datoreaza originile din latinescul "aperire", ceea ce inseamna "deschis". Acest lucru se poate face inainte de pranz sau cina si este vazut, in special in Italia, drept o oportunitate de a te intalni cu prietenii, familia si cunoscutii;

-        la cina. Aceasta este consumata in momente diferite, in functie de regiune si obiceiuri. In nordul Italiei, de exemplu, programul variaza intre 19-19.30, iar in sud intre 21-21.30;

-        dupa cina. Considerat un „get-together” intre prieteni si rude, acest moment este o oportunitate foarte buna de a povesti celor dragi cum ai petrecut saptamana sau sarbatorile.

Cinzano Rosso are o concentratie alcoolica de 14,40%.

Despre brandul Cinzano

Cinzano a luat nastere pe 6 iunie 1757, atunci cand fratii Carlo si Giovanni Cinzano, proprietarii unui magazin de plante din Torino, au fost onorati cu faimosul titlu de maestri distilatori. Acestia produceau vinuri aromate dupa o reteta secreta, care presupunea amestecarea unor plante locale, mirodenii si vinuri de mai multe tipuri. Afacerea de familie cu bauturi a capatat din ce in ce mai multa popularitate, iar monarhii de Savoy au solicitat casei Cinzano sa produca un vin care sa rivalizeze cu vinurile spumante din Franta. Nu adurat mult si, in 1840, a aparut primul vin spumant marca Cinzano, la un pret accesibil.

Popularitatea casei Cinzano a crescut nu numai datorita produselor extrem de apreciate, ci si publicitatii de calitate. Reclamele televizate ale acestui brand au facut istorie, cea mai faimoasa fiind seria de reclame cu Rita Pavone care spune ”Cin cin Cinzoda / una voglia da morir …”. De atunci, ”Cin cin” a devenit toastul preferat in intreaga Italie.

Retete de cocktailuri

Cocktail Red

Ingrediente: 60 ml vermut rosu, 50 ml visinata, 20 ml vodca, doua linguri cu suc proaspat de lamaie, 3 linguri de gheata pisata.

Mod de preparare: Se adauga toate ingredientele in shaker si se agita foarte bine. Se iau doua pahare de sampanie, se clatesc cu apa rece, apoi se trec cu marginea prin zahar tos. Se toarna bautura in cupe si se decoreaza cu visine confiate.

Cocktail Elixir

Ingrediente: 250 ml vin rosu, 75 ml vermut rosu, 75 ml coniac, 100 ml apa tonica, 50 ml zeama de lamaie, 2 linguri de zahar, 5-6 cuburi de gheata.

Mod de preparare: Se amesteca apa tonica cu zeama de lamaie si cu zaharul. Apoi, se adauga vermutul, vinul si coniacul si se amesteca bine. Bautura rezultata se toarna in doua pahare inalte, racite in prealabil, in care au fost puse cate 2-3 cuburi de gheata. Se decoreaza cu o felie de lamaie sau de portocala, infipta in marginea paharului.

Cocktail Omagiu

Ingrediente: 125 ml vermut rosu, 125 ml vermut alb, 100 ml apa tonica, 50 ml sirop de fructe, 50 ml zeama de lamaie, coaja rasa de lamaie, 5-6 cuburi de gheata.

Mod de preparare: Se amesteca bine toate ingredientele intr-un shaker, apoi se toarna in doua pahare cilindrice inalte, racite anterior. Se qecoreaza cu feliute de lamaie sau cu spirale din coaja de lamaie. 

Scrieți propria părere
Recenzie Cinzano Rosso

Nota acordată de tine