Martini Bianco

49,05 RON
Mai multe informații
Nu este in stoc
Producător Martini
Țara de origine Italia
Litri 1 litru
Alcool 14.4%
Recipient Sticla
Ambalaj Fara
Cod produs
MARTINI BIANCO

Despre

Martini Bianco este recunoscut ca fiind regele vermutului. Acestuia i-au fost decernate numeroase premii de la 1910 pana in prezent, fiind mereu apreciat de casele mari. Aroma inconfundabila de vanilie se datoreaza amestecului de vinuri albe precum este Trebbiano cu plante aromate si extracte florale. Martini Bianco este foarte aromat, usor, dulce, devenind un element constant al petrecerilor si datorita pretului accesibil. Vermutul are la baza aroma vinului italian sec, filtrat prin carbune, vanilie si putina dulceata rezultata atat din zaharul rafinat, cat si din ierburile aromatice originare cu precadere din Alpi. Toate sunt combinate intr-o reteta cunoscuta numai de producator, rezultand o aroma specifica, inconfundabila.

Vermutul italian Martini este extrem de popular in intreaga lume. Numele sau provine de la "Martini & Rossi" Distilleria Nazionale di Spirito di Vino, din Torino. Martini Bianco a fost prima bautura creata de Martini in 1863 si mai este denumit si "Bianchissimo" (in romana "Cel mai alb"). Culoarea sa cristalina aminteste de flori de vanilie, iar stralucirea sa de limpezimea apei pure de izvor. Este un vermut veritabil: elegant, natural si proaspat, cu un parfum unic. Notele puternice de ierburi si culoarea au ca scop principal starnirea simturilor.

Despre Martini

Oricine paseste pragul Casei Martini, va citi pe poarta de intrare cuvintele ”Volere e potere” - ”Unde este vointa, acolo este si cale”. Acest motto reprezinta cel mai bine viziunea pe care o imparteau Alessandro Martini si Luigi Rossi – parintii brandului Martini. De la 1863 incoace, atunci cand parteneriatul celor doi a dat nastere primei sticle de vermut, Martini este etalonul calitatii si stilului italian autentic.

Alessandro Martini era un foarte bun intreprinzator, Luigi Rossi – un magician in ale plantelor, ale caror arome ispiteau multe nasuri de-a lungul via Dora Grossa din Torino. Cei doi si-au deschis distileria pe campia din Pessione, care era apropiata atat de podgorii, cat si de plantatii de plante aromate, dar, cel important, de calea ferata care face legatura intre Torino si Genova. Vermutul marca Martini era sortit inca de atunci popularitatii.

La Casa Martini, vermutul este rezultatul final al unei adevarate magii: vinurile Trebbiano din Emilia-Romagna si Catarratto din Sicilia, fructele si ierburile aromate, mirodeniile si lemnul exotic sunt combinate in diverse proportii, astfel incat sa dea nastere buchetelor de arome incomparabile pentru fiecare bautura marca Martini. Retetele sunt pastrate secrete, maestrii vermutului stiindu-le doar dupa miros si gust.

Retete de cocktail

Cocktail Martini Dry

Ingrediente: 50 ml gin, 15 ml vermut alb, 5 ml suc de lamaie verde, 5 cuburi de gheata, 1 maslina verde.

Mod de preparare: Într-un pahar se adauga ginul, vermutul si sucul de lamaie. Se pun si cuburile de gheata si se amesteca cu o lingurita. Cocktailul se serveste in cupe largi, cu picior. Decorul consta intr-o maslina verde si o jumatate de felie de lamaie verde.

Cocktail Richard

Ingrediente: 100 ml vermut alb, 150 ml gin tonic, 100 ml suc de rodie, 30 ml zeama de lamaie, o lingurita de zahar, 2 frunze proaspete de menta, 2 oua de prepelita, 5-6 cuburi de gheata.

Mod de preparare: Se bat ouale de prepelita cu zeama de lamaie si cu zaharul, apoi se adauga sucul de rodie. Ulterior se toarna ginul si vermutul. Se amesteca bine toate ingredientele si se toarna in doua pahare de sampanie, care au fost racite anterior. Se adauga cateva cuburi de gheata in fiecare pahar si se decoreaza cu frunzulite proaspete de menta si spirale din coaja de lamaie. Se bea cu paiul.

Cocktail Myrdal

Ingrediente: 30 ml vermut alb, 30 ml vermut rosu, 50 ml gin, 60 ml suc de portocala, doua linguri cu gheata pisata.

Mod de preparare: Se pun toate ingredientele intr-un shaker si se agita puternic. Cocktailul se toarna in doua cupe de sampanie, racite bine in prealabil si se serveste cu paiul. Se decoreaza cu felii de portocale sau umbrelute de decor. 

Scrieți propria părere
Recenzie Martini Bianco

Nota acordată de tine