Vodka Finlandia

1 Articol

pe pagină
Setați descendent
 1. Nu este in stoc Vodka Finlandia
  Vodka Finlandia
  Rating:
  93%
  De la 49,68 RON

1 Articol

pe pagină
Setați descendent

Vodka Finlandia. Puritate absolută. Epoca glacială în paharul tău

Unul dintre cele mai cunoscute și apreciate branduri de vodka din lume, câștigător a numeroase premii care îi atestă puritatea, a luat naștere în anii ’70, într-o veche distilerie din Finlanda, ce datează din 1888. 

La doar un an de la apariția sa, băutura devenea prima votka scandinavă care se vindea în Statele Unite și se impunea pe piață, grație purității rezultate din ingredientele folosite și a procesului de prelucrare al acestora.

În zilele noastre, Finlandia este distribuită în 135 de țări, în mai multe variante: clasică, sau cu arome precum cranberry, lime, mango, red berry, wild berries, grapefruit. 

Cum se fabrică

Vodka Finlandia este produsă dintr-un soi special de orz finlandez și apă de izvor glacială. Orzul este mai întâi distilat într-un spirt neutru cu ajutorul unui sistem de distilare cu presiune, procedeu ce include peste 200 de etape. Rezultatul este apoi transportat într-o altă locație, în satul Rajamaki, la 45 de kilometri de Helsinki, unde este amestecat cu apă glacială (și arome, în cazul variantelor aromatizate), iar apoi îmbuteliat. 

Spre deosebire de alte votci, apa glacială, care este filtrată în mod natural, fără deionizare, osmoză sau alte forme de purificare artificială, îi oferă băuturii finlandeze o puritate aparte, dealtfel cea mai mare pentru o băutură din această categorie, recunoscută în numeroase ocazii, la concursuri de specialitate. 

Sticlele, opere de artă

Printre sticlele de Finlandia care au rămas în memoria colectivă, se numără:

 • Frozen Ice. Apărută în 1970, după schițele lui Tapio Wirkkala, prima sticlă de Finlandia amintea de ghețarii de la Polul Nord și avea o etichetă în același ton “arctic”, cu doi reni. 
 • Glacial Ice. Apărută în 2003, după schițele lui Harri Koskinen, avea o textură care amintea de originile materiei prime din care este făcută vodka, al unei gheți care se topește.