Whisky The Famous Grouse

70,66 RON
Mai multe informații
In stoc
Producător Famous Grouse
Țara de origine Regatul Unit
Litri 1 litru
Alcool 40%
Recipient Sticla
Ambalaj Fara
Cod produs
BS FAMOUS GROUSE 0.7L

Despre Whisky The Famous Grouse

The Famous Grouse este o bautura de origine scotiana, incadrata in categoria whisky-urilor amestecate (care rezulta printr-un proces de combinare a diferitelor tipuri de malturi de baza: Glenrothes, Highland Park si Macallan), comercializata la un pret mediu.

Acest whisky a fost pentru prima data produs de compania Matthew Gloag & Son, in prezent, marca fiind detinuta de grupul The Edrington. Matthew Gloag, un comerciant de vinuri din Perth, Scotia, a adus pentru prima data la viata reteta whisky-ului care presupunea amestecarea mai multor tipuri de whisky. Astfel, Gloag achizitiona diferite whisky-uri de la distileriile din Scotia. Incepand cu anul 1896, reteta finala a fost definitivata de nepotul sau (care fusese botezat tot Matthew, dupa bunicul sau), ocazie cu care a fost creat brandul The Grouse, mai apoi redenumit The Famous Grouse, in anul 1905. Semnatura lui Matthew Gloag (nepotul) alaturi de un cocos de munte rosu sunt elementele vizuale distinctive ale celei mai apreciate marci de whisky scotian din anul 1980, dupa cum afirma insusi producatorul acestuia.

Procesul efectiv de productie nu este cunoscut, la fel ca ingredientele whisky-ului, insa se spune ca apa si butoaiele folosite (confectionate din lemnul stejarilor rezultat prin plantarea puietilor in padurile din Scotia, detinute de companie) sunt elementele esentiale, care ofera nota de distinctivitate produsului final, alaturi de loturile de orz, porumb si malt verde, care sunt atent selectionate.

Fiecare dintre persoanele implicate in procesul de productie al whisky-ului The Famous Grouse, fie ca este vorba despre fermieri sau distilatori, ofera un angajament fata de calitatea absoluta a produsului final. Amestecarea cu succes a whisky-urilor folosite nu se intampla peste noapte. De fapt, aceasta este un procedeu care poate dura circa 6 luni de zile. Fiecare element al whisky-ului trebuie sa ajunga treptat sa se imbine cu celalalt pentru a rezulta bautura finala care exclude orice procedeu de filtrare dura. Rezultatul este un whisky, la un pret mediu, care este la fel de clar si luminos ca si celelalte tipuri de whisky, dar care pastreaza o parte din notele misterioase ale elementelor amestecate, a lemnului, dar si o aroma blanda, care nu poate fi obtinuta printr-un procedeu clasic de filtrare.

Rezultatul combinarii whisky-ului single malt de la distileriile Glenrothes, Macallan si The Highland Park, cu un grain whisky nobil este surprinzator si acest produs nu ar trebui sa lipseasca din barul oricarui amator de whisky bun. Specialistii considera ca este un whisky cu un raport calitate/pret imbatabil, un rol esential in gustul final al whisky-ului il avandu-l butoaiele in care acesta se matureaza.

The Famous Grouse are un continut de 40 % alcool si, in prezent, este cel mai popular blend whisky din Scotia. In primul rand pentru ca aceasta bautura se desface odata cu deschiderea sezonului de vanatoare la potarnichea rosie, emblema brandului si in al doilea rand pentru ca este sponsorul echipei nationale de rugby.

Retete de cocktail

Cocktail Godfather

Ingrediente: 2 parti whisky, 2 parti amaretto, 2-3 picaturi bitter, gheata pisata, ¼ lime.

Mod de preparare: Se amesteca toate ingredientele intr-un pahar. Se stoarce un sfert de lime in pahar şi apoi se foloseşte ca decor. Pentru un efect mai soft, se poate folosi vodca in loc de whisky.

Cocktail Weng Weng

Ingrediente: 10 ml bourbon, 10 ml vodca, 10 ml scotch, 10 ml tequila, 10 ml rom, 10 ml brandy, 60 ml suc de ananas, 60 ml suc de portocale, 5 ml grenadina.

Mod de preparare: Se umple un pahar tip sonda cu gheata şi se adauga toate bauturile alcoolice. Se completeaza cu sucul de portocale şi de ananas şi, la final, cu grenadina.

Cocktail Arosa

Ingrediente: 2 cl whisky scotian, 4 cl Campari, tonic, cireşe, 3 cuburi de gheata.

Mod de preparare: Se pun cuburile de gheata intr-un pahar inalt. Se adauga mai intai Campari-ul şi apoi whisky-ul. Se completeaza cu tonic şi se decoreaza cu cireşe. 

Scrieți propria părere

Recenzie Whisky The Famous Grouse


Nota acordată de tine