Jim Beam Black

82,30 RON
Mai multe informații
In stoc la furnizor
Producător Jim Beam
Țara de origine Statele Unite ale Americii
Litri 0.7 litri
Recipient Sticla
Ambalaj Fara
Cod produs
BS JIM BEAM BLACK 0.7L

Despre

Jim Beam Black este un bourbon care obisnuieste sa fie maturat in depozit, in butoaie de stejar alb pentru o perioadamai indelungata – 8 ani – decat varianta clasica. Datorita acestui fapt bautura are un caracter mult mai aromat si merita savurata picatura cu picatura. Bourbonul imbie cu aroma caramelizata de stejar, scortisoara si vanilie, avand un gust complex si foarte bogat in caramel.

Elegant. Delicat. Rafinat. Toate acestea descriu perfect un bourbon pe deplin maturat, vandut in intreaga lume la un pret foarte bun. Jim Beam Black este cel mai apreciat bourbon, dovada fiind si titlul suprem castigat in 2016 la Competitia Internationala de Vin si Spirit. Jim Beam Black este unul dintre cele doua produse ale companiei, semn ca principala preocupare a acesteia a fost de a pastra si respecta secretul distilarii unui whisky vechi de sapte generatii.

Procesul de creatie a acestui bourbon incepe cu un amestec secret de porumb (cel putin 51%), secara si malt de orz. Se adauga apa filtrata de calcar din Kentucky, celebra pentru a face un bourbon deosebit de bun, impreuna cu pana la 40% din plamada de la ultima distilare. Secretul lui Jim Beam Black este drojdia utilizata de mai bine de 75 de ani, care asigura consecventa acestui bourbon de la sticla la sticla. Dupa distilarea, licoarea se depoziteaza in butoaie de stejar. Maturarea se face timp de minim opt ani, o perioada de patru ori mai mare decat cere legea.

Despre marca de whisky Jim Beam

Şapte generatii, doua secole, nenumarate obstacole si un singur scop: sa produca cel mai bun bourbon din lume. Aceasta este povestea brandului Jim Beam.

Aceasta poveste incepe in anul 1740, odata cu stabilirea unei familii de germani imigranti cu numele Bohm in Kentucky, Statele Unite ale Americii. Fermierii din Kentucky distilau excesul de recolta, astfel obtinand un whisky mai dulce, botezat bourbon. Jacob Bohm, care si-a schimbat numele in Beam, a urmat exemplul fermierilor si a inceput sa creasca si el porumb, iar din recolta care-i prisosea a incercat sa produca bourbon.

Era anul 1795 si Jacob Beam vindea primul butoi de whisky unui foarte norocos colonialist. Nu trecu mult timp si "Borhotul acru de la batranul Jake Beam" se bucura de succes in randurile fermierilor, dar si ale comerciantilor. Distileria familiei, numita "Old tub" (Butoiul vechi), incepu sa creasca, iar odata ce batranul Jacob i-a incredintat afacerea fiului sau, David, bourbonul marca "Old tub" imbarca in calatorii indepartate.

Bourbonul casei Beam a fost rebotezat in “Jim Beam Bourbon” odata cu reconstructia distileriei in anul 1933, dupa 13 ani de prohibitie. Cele 7 generatii ale familiei Beam au dat atat barbati iscusiti in arta vanzarii, cat si maestri distilatori, care nu au facut altceva decat sa continue ceea ce Jacob Beam a inceput, precum si sa perfectioneze procesul de productie al acestei licori, astfel incat Jim Beam sa nu conteneasca a fi bourbonul Nr. 1 din lume.

Retete de cocktailuri

Cocktail Bourbon Collins

Ingrediente: 40 ml bourbon, 50-100 ml apa minerala, 20 ml suc de lamaie proaspat stors, 1 felie de lamaie, un sfert de lamaie mai mica, 1 lingurita cu zahar pudra, 3-4 cuburi de gheata, 1 cireasa confiata.

Mod de preparare: Se adauga cuburile de gheata intr-un pahar inalt, cilindric, apoi se toarna bourbonul, sucul de lamaie si zaharul. Se amesteca bine si se toarna apa minerala. Se decoreaza cu un sfert de lamaie si cireasa infipta intr-o scobitoare, dar si cu o felie de lamaie infipta in marginea paharului.

Cocktail Florian

Ingrediente: 25 ml bourbon, 5 ml sirop de grenadine, 25 ml suc proaspat de portocala, coaja de lamaie, cuburi de gheata.

Mod de preparare: Se umple pe jumatate un shaker cu cuburi de gheata, se adauga ingredientele si se agita puternic. Se toarna continutul in baluri cu picior si se decoreaza cu o spirala din coaja de lamaie.

Cocktail Lady Dream

Ingrediente: 20 ml bourbon, 20 ml sirop de fragi, 20 ml Cointreau triple sec, 10 ml frisca proaspata, cuburi de gheata.

Mod de preparare: Se adauga intr-un shaker cuburile de gheata si apoi ingredientele. Se agita energic, iar cocktailul rezultat se toarna intr-un pahar cu picior. 

Scrieți propria părere
Recenzie Jim Beam Black

Nota acordată de tine