Jim Beam White

Mai multe informații
In stoc
Producător Jim Beam
Țara de origine Statele Unite ale Americii
Alcool 40%
Recipient Sticla
Ambalaj Fara
Cod produs
CR113030

Variante

Whisky Jim Beam White 0.7 Litri
JIM BEAM WHITE 0.7 Litri
In stoc
Cod produs: BS JIM BEAM WHITE 0.7L
Reducere 27%
61,21 RON
48,30 RON
Whisky Jim Beam White 1 Litru
JIM BEAM WHITE 1 Litru
In stoc
Cod produs: BS JIM BEAM WHITE 1L 40%
Reducere 25%
80,24 RON
64,20 RON
Whisky Jim Beam White Miniatura 0.05 Litri
JIM BEAM WHITE Miniatura 0.05 Litri
Nu este in stoc
Cod produs: BS JIM BEAM WHITE 0.05L
5,91 RON

Despre

Jim Beam White este un bourbon elegant, rafinat si catifelat, datorita celor 4 ani de maturare in butoaie noi, arse, de stejar. Bourbonul are o aroma vanilata de stejar cu un fundal de mirodenii. Gustul este unul delicat, cu nuante de caramel si vanilie. Jim Beam White nu are nevoie de descriere, o singura inghititura confirmand faptul ca cei 220 de ani de experienta se regasesc in fiecare strop de bourbon.

Aceasta bautura este produsa de catre familia Beam de 7 generatii, Fred Noe (nepotul lui Jim Beam) fiind cel care, in prezent, duce mai departe traditia ei. Jim Beam White este de departe cel mai celebru bourbon fabricat in statul Kentucky, comercializat de Bauturi.ro la un pret foarte bun. Fiecare strop este produs dupa exact aceeasi reteta din 1795. Distilarea acestuia se face la temperaturi joase si doar pana la 62,5%.

Poti incerca orice bourbon, dar odata ce ai gustat Jim Beam White nu mai e cale de intoarcere. Nu ai nevoie nici macar de gheata pentru a te bucura de savoarea lui. Desigur, acesta poate fi consumat in numeroase combinatii cu alte bauturi alcoolice sau nealcoolice sau pur si simplu cu putina apa minerala.

Despre marca Jim Beam

Povestea brandului Jim Beam incepe in anul 1740, atunci cand familia de germani imigranti cu numele Bohm a ajuns in Kentucky, Statele Unite ale Americii. În aceasta zona, fermierii distilau excesul de recolta, obtinand un whisky putin mai dulce, pe care l-au redenumit bourbon. Jacob Bohm si-a modificat numele in Beam si a calcat pe urmele fermierilor locali. A inceput sa cultive si el porumb, iar din recolta de care nu mai avea nevoie a produs bourbon. În 1795, acesta a vandut primul butoi de whisky unui colonialist. La scurt timp, "borhotul acru de la batranul Jake Beam" a devenit faimos printre fermieri, dar si printre negustori. Distileria familiei, numita "Old tub" (Butoiul vechi), a continuat sa se dezvolte, iar dupa ce batranul Jacob a lasat afacerea pe mainile fiului sau, David, bourbonul marca "Old tub" a ajuns pe meleaguri indepartate.

Dupa 13 ani de prohibitie, odata cu reconstructia distileriei in anul 1933, bourbonul casei Beam a fost redenumit “Jim Beam Bourbon”. În 7 generatii ale familiei Beam s-au nascut nu numai oameni priceputiin arta vanzarii, ci si maestri distilatori. Acestia au dovedit ca pot continua cu succes ceea ce Jacob Beam a inceput in urma cu mai mult de 200 de ani, dar pot si sa perfectioneze procesul de productie al bourbonului, pentru a pastra Jim Beam drept bourbonul Nr. 1 din lume.

Retete de cocktailuri

Cocktail Los Angeles

Ingrediente: 50 ml bourbon, 20 ml suc de lamaie, 1 ou proaspat, 1 lingurita zahar pudra, cateva cuburi de gheata.

Mod de preparare: Se umple un shaker cu cateva cuburi de gheata si se adauga restul ingredientelor. Se amesteca puternic, timp de 20 de secunde, apoi se toarna intr-un bol mediu, cu picior.

Cocktail Manhatan

Ingrediente: 40 ml bourbon, 5 ml Angostura biter (maraschino), 20 ml vermut rosu, cuburi de gheata, 1 cireasa confiata.

Mod de preparare: Se asauga toate ingredientele intr-un pahar si se amesteca bine cu o lingurita cu coada lunga. Se strecoara printr-o sita si se toarna intr-un pahar cu picior. Se poate decora cu o cireasa confiata, infipta intr-o scobitoare.

Cocktail Mint Julep

Ingrediente: 60 ml bourbon, cateva frunze proaspete de menta, 1 ramurica cu frunze de menta, 1 lingurita zahar pudra, 4 linguri de gheata pisata marunt, 2 cirese, 1 felie lamaie.

Mod de preparare: Se zdrobesc frunzele de menta si zaharul pudra cu o lingurita, apoi se adauga 20 ml bourbon. Se amesteca bine si se adauga gheata pana la 2/3 din pahar. Amestecul se rastoarna intr-un pahar cilindric si se pune ramurica de menta. Apoi, pe diametru, se pune o scobitoare avand la jumatate o felie de lamaie si de fiecare parte cate o cireasa. Cocktailul se serveste cu paiul. 

Scrieți propria părere
Recenzie Jim Beam White

Nota acordată de tine